Bholung

Bholung

Toinen tukikohteemme on Bholungin kylä, Kavren läänissä Nepalissa. Virallisesti kylä on nimeltään Birta Deurali VDC. Se sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Kathmandusta, mutta vaikeakulkuisen tien takia sinne kestää matkata yhden päivän. Kylässä asuu sekä yläkastisia brahmaaneja sekä chhetrejä että alakastisia majheseja ja kastittomia daliteja.

Vuoden 2015 maanjäristys tappoi Nepalissa lähes 10 000 ihmistä ja tuhosi satoja tuhansia taloja asuin kelvottomiksi. Bholungin kylästä järistys tuhosi 143 taloa ja kylä tarvitsee voimavaroja niiden rakentamiseen.

the house was being built now completed

Bholungin kylä valikoitui tuemme kohteeksi osittain perustajajäseniemme sosiaalisten suhteiden osalta, että osittain järkyttävien uutisten motivoivana. Toinen perustajajäsenemme Antti kävi tutustumassa kohteeseen maanjäristyksen jälkeen ja pian tämän jälkeen yhteistyöstä sovittiin Hands for Help Nepalin kanssa. Yhteistyösopimus solmittiin vuonna 2016 ja saman vuoden syksyllä kohteeseen lähetettiin ensimmäiset avustukset.

Aurora Borealiksen tuen avulla alueen taloihin on hankittu peltikattoja. Lisäksi tuellamme on hankittu asukkaille hätäavustusta mm. riisin, saippuan ja lämpimien huopien muodossa. Kesään 2017 mennessä uusia taloja oli rakennettu seitsemän kappaletta. 2019 kesään mennessä avustuksellamme on rakennettu yhteensä 14 taloa.

Kesän 2019 monitorointimatkan aikana jäsenemme Heli tapasi myös Hands for Help Nepal kumppaniemme kanssa. Päätimme kerätä jälleenrakennukseen varoja vielä loppuvuoden ajan ja ensi vuonna aloitamme neuvottelut järjestön kanssa koskien uutta yhteistyöprojektia.

Lue lisää:

Hands for Help Nepal