Loo Niva

Loo Niva Child Concern Group

Loo Niva aktivoitui vuonna 1994 ja vuonna 1997 organisoitui kansalaisjärjestöksi, jonka tavoitteena on lasten elinolojen kokonaisvaltainen kehittäminen. Tämä lalitpurilainen järjestö toimii ruohonjuuritasolla, mutta on verkostoitunut kansallisella tasolla. Organisaatio tukee erilaisin projektein ja ohjelmin lasten koulunkäyntiä ja vahvistaa oikeudenmukaista ja tasavertaista yhteiskuntaa. Tavoitteena on taata kaikille lapsille turvallinen koulutie, parempi terveys ja rauhallinen elinympäristö sekä sosioekonominen kehitys. Organisaation yhteistyökumppanit ovat koulut, yhteisöt, kunnallissektori, ihmisoikeusorganisaatiot sekä erilaiset yhdistykset. Loo Nivan hankkeita rahoittaa Suomen ulkoministeriö. Interpedia on Loo Nivan suomalainen kumppanuusjärjestö.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Loo Nivan pääsihteeri ja yksi järjestön perustajista, Narendra Dangol

Yhdistyksemme tuki kohdistuu Loo Nivan toteuttamaan Youth Sponsorship -ohjelmaan (ent. Academic Sponsorship Programme). Se tukee peruskoulun taakse jättäneitä nuoria opiskelussa ammatillisessa koulutuksessa tai collegessa. Jyväskylästä käsin nuoria tukee kauttamme myös Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY), jonka kanssa yhdistyksemme sopi yhteistyösopimuksen vuonna 2018.

Vuonna 2017 ohjelmaan valittiin neljä nuorta naista, jotka opiskelevat Lalitpurin alueella kahdessa eri collegessa. Vuoden 2018 lopussa tuen alla opiskelevia nuoria oli kolme. Tällä hetkellä kaikki ohjelmassa mukana olevat nuoret ovat 17-22 vuotiaita naisia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Alka, Albina ja Kalpana

Tuen piirissä oleville nuorille maksetaan lukuvuosimaksu, koulupuku, koulumateriaalit sekä mahdollinen koulukyyti. Yhden oppilaan kulut ovat noin 300€ – 500€ vuodessa.

Tänä vuonna tarkoituksena on nuorten määrän vähintäänkin kaksinkertaistaminen eli lisäisimme nuorten määrän kolmesta vähintään kuuteen. Haluamme myös parantaa tuen laatua ohjaamalla varoja psykososiaalisen tuen sekä opinto-ohjauksen antamiseen.

Yhteistyön alun jälkeen yhdistyksemme jäseniä on vieraillut Nepalissa. Lalitpurissa olemme päässeet kohtaamaan sekä Loo Nivan työntekijöitä, että tukea saavia nuoria kasvotusten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lue lisää:

Kolmen tuetun naisen tarinat ja lisää JYYn ja ABRYn yhteistyöstä

Loo Niva