Loo Niva

Loo Niva Child Concern Group

Loo Niva aktivoitui vuonna 1994 ja vuonna 1997 organisoitui kansalaisjärjestöksi, jonka tavoitteena on lasten elinolojen kokonaisvaltainen kehittäminen. Tämä lalitpurilainen järjestö toimii ruohonjuuritasolla, mutta on verkostoitunut kansallisella tasolla. Organisaatio tukee erilaisin projektein ja ohjelmin lasten koulunkäyntiä ja vahvistaa oikeudenmukaista ja tasavertaista yhteiskuntaa. Tavoitteena on taata kaikille lapsille turvallinen koulutie, parempi terveys ja rauhallinen elinympäristö sekä sosioekonominen kehitys. Organisaation yhteistyökumppaneita ovat koulut, yhteisöt, kunnallissektori, ihmisoikeusorganisaatiot sekä erilaiset yhdistykset. Loo Nivan hankkeita rahoittaa Suomen ulkoministeriö, ja Interpedia on Loo Nivan suomalainen kumppanuusjärjestö.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Loo Nivan pääsihteeri ja yksi järjestön perustajista, Narendra Dangol

Youth Sponsorship -ohjelma

Yhdistyksemme tuki kohdistuu Loo Nivan toteuttamaan Youth Sponsorship -ohjelmaan. Se tukee peruskoulun käyneitä nuoria ammatillisessa koulussa tai collegessa opiskelussa. Jyväskylästä käsin nuoria tukee kauttamme myös Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY), jonka kanssa yhdistyksemme sopi yhteistyösopimuksen vuonna 2018. Tällä hetkellä projekti tukee kahtatoista nuorta opiskelijaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Alka, Albina ja Kalpana ovat saanet tukea Youth Sponsorship-ohjelman kautta

Tuen piirissä oleville nuorille maksetaan lukuvuosimaksu, koulupuku, koulumateriaalit sekä mahdollinen koulukyyti. Yhden oppilaan kulut ovat noin 300€ – 500€ vuodessa. Lisäksi yhdistys tarjoaa opiskelijoille psykososiaalista tukea ja opinto-ohjausta ja järjestää alueella työpajoja nuorille.

Yhteistyömme alun jälkeen yhdistyksemme jäseniä on vieraillut Nepalissa. Lalitpurissa olemme päässeet kohtaamaan sekä Loo Nivan työntekijöitä, että tukea saavia nuoria kasvotusten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lue lisää:

Kolmen tuetun naisen tarinat ja lisää JYYn ja ABRYn yhteistyöstä

Loo Niva