Vanhat projektit

BHOLUNG & HANDS FOR HELP NEPAL

2016 – 2020 asti ohjasimme varoja ja tukea Bholungin kylän jälleenrakennusprojektiin.

Bholungin kylä sijaitsee Kavren läänissä Nepalissa. Virallisesti kylä on nimeltään Birta Deurali VDC. Se sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Kathmandusta, mutta vaikeakulkuisen tien takia sinne kestää matkata yhden päivän. Kylässä asuu sekä yläkastisia brahmaaneja sekä chhetrejä että alakastisia majheseja ja kastittomia daliteja.

Vuoden 2015 maanjäristys tappoi Nepalissa lähes 10 000 ihmistä ja tuhosi satoja tuhansia taloja asuin kelvottomiksi. Bholungin kylästä järistys tuhosi 143 taloa ja kylä tarvitsee voimavaroja niiden rakentamiseen.

the house was being built now completed

Bholungin kylä valikoitui tuemme kohteeksi osittain perustajajäseniemme sosiaalisten suhteiden osalta, että osittain järkyttävien uutisten motivoivana. Toinen perustajajäsenemme Antti kävi tutustumassa kohteeseen maanjäristyksen jälkeen ja pian tämän jälkeen yhteistyöstä sovittiin Hands for Help Nepalin kanssa. Hands for Help Nepal on Kathmandussa sijaitseva kansalaisjärjestö, jolla on suorat yhteydet Bholungiin. Yhteistyösopimus solmittiin vuonna 2016 ja saman vuoden syksyllä kohteeseen lähetettiin ensimmäiset avustukset.

Viimeinen monitorointimatka tehtiin kesällä 2019, jolloinka puheenjohtajamme Heli tapasi Hands for Help Nepal kumppaneidemme kanssa. Tuolloin tehtiin päätös kerätä varoja vielä vuoden verran ja arvioida tilannetta myöhemmin uudestaan.

Aurora Borealiksen tuen avulla alueen taloihin on hankittu peltikattoja. Lisäksi tuellamme on hankittu asukkaille hätäavustusta mm. riisin, saippuan ja lämpimien huopien muodossa. Kesään 2017 mennessä uusia taloja oli rakennettu seitsemän kappaletta. 2019 kesään mennessä avustuksellamme on rakennettu yhteensä 14 taloa. Tuolloin puheenjohtajamma Heli kävi monitorointimatkalla Nepalissa ja tapasi Hands for Help Nepal kumppaneidemme kanssa. Yhteistyötä päätettiin jatkaa vielä vähintään vuoden loppuun. Elokuussa 2020 yhteistyömme tuli päätökseen. Noin 80 perhettä on nyt aanut uuden kodin, joista 15:sta on rakennettu yhdistyksemme tuella.

Heli kirjoitti elokuussa 2020 yhteistyöhömme liittyen tekstin – lue se täältä.