Hallituslaiset kertovat

Miltä yhdistys- ja hallitustoiminta on näyttänyt Aurora Borealis ry:n hallituksen jäsenille? Mitä kokemuksia ja taitoja on kertynyt matkan varrella? Lue alta!

NELLI – Taloudenhoitaja & perustajajäsen
 
“Olen yksi yhdistyksen perustajajäsenistä ja edelleen mukana yhdistyksen hallituksessa. Olin opiskellut kansainvälistä kehitysyhteistyötä jonka kautta oman yhdistyksen perustaminen oli käynyt mielessä. Kun Nepalissa tapahtui maanjäristys 2015 päätimme perustaa yhdistyksen auttaaksemme maanjäristyksen uhreja. On ollut hienoa olla mukana yhdistyksessä, jonka apu on mennyt todennetusti perille Nepaliin. Sekä maanjäristyksen uhrit, että pian toiseksi tukikohteeksemme valikoituneet vähävaraiset nuoret, ovat päässeet elämässä eteenpäin yhdistyksemme avustuksella. Työ on pitkäjänteistä ja opettanut minulle paljon yhdistystoiminnan käytännöistä sekä taloudenhallinnasta. Myös yhteistyö JYY:n ja JyYK:n kanssa on ollut hedelmällistä ja osoittanut jälleen verkostojen vahvuuden.”  

Heli – Puheenjohtaja & yhdistyksen perustajajäsen

 “Olen toiminut Kehitys- ja kulttuuriyhdistys Aurora Borealis Ry:n hallituksessa sen perustamisesta lähtien. Toiminta on näiden viiden vuoden aikana kehittynyt huimasti ja merkittävintä itselle on ollut se, että olemme pystyneet auttamaan ihmisiä hyvin konkreettisesti. 

Olen myös käynyt Nepalissa kaksi kertaa yhdistyksen edustajana ja saanut olla pohtimassa yhteisiä linjauksia tulevan suhteen sekä Hands For Help Nepalin, että Loo Niva Child Concern Groupin kanssa. Se on luonut toivoa tulevaan ja uskoa siihen, että sillä kaikella mitä teemme täällä Suomessa on todella merkitystä ja työtämme arvostetaan. 

Luonnollisesti hallitustyöskentely on antanut minulle myös mahdollisuuden oppia yhdistystyöskentelystä, kokousten järjestelystä, yhdistystoimintaan liittyvästä lainsäädännöstä sekä kirjanpidosta. Tärkeintä on kuitenkin ollut kaikki ne uudet ihmiset, joita olen saanut matkan varrella kohdata.

Piia – Sihteeri

“Tutustuin Aurora Borealiksen toimintaan muutama vuosi sitten. Opintojen aikana olin aktiivisesti mukana oman ainejärjestön, että ylioppilaskunnan kehitysyhteistyökuvioissa. Ylioppilaskunnan kehitysyhteistyövaliokunnan puheenjohtajana sain olla siinä ihanassa asemassa, että teimme suunnitelmia uuden yhteistyön aloittamiseksi ja uudeksi yhteistyökumppaniksemme valikoitui Aurora Borealis ry. Siirryttyäni pois valiokunnan toiminnasta hain Aurora Borealis Ry:n hallitukseen.

Sihteerinä olen päässyt tekemään erilaisia juttuja ja omien vahvuuksien mukaan. Kaksi vuotta on mennyt hurjan nopeasti meidän somea ja nettisivuja pyöritellen, kokouksien muistiinpanoja siistien ja tapahtumia suunnitellen. Tykkään kirjoittamisesti ja luovista jutuista ja sen takia otin mm. koppia meidän uutiskirjeen tekemisestä kuluneena vuonna. Hallitustoiminta on ollut opettavaista, hauskaa, haastavaa ja palkitsevaa. Vaikka meidän kokouksen on lähes aina etänä ja tavataan toisiamme kasvotusten melko harvoin, jotenkin saadaan tää silti toimimaan ja meillä on tosi avoin, rento ja hyvä ilmapiiri. Voin lämpimästi suositella mukaan lähtöä kaikille kiinnostuneille!”

Lue lisää vuosikokouksesta ja hallitushausta täältä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s